JADŁOSPIS WAŻNY OD 01-05.03.2021r
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
Pn. 1.03 |
Wędlina drobiowa, ogórek kiszony Serek waniliowy (zawiera mleka) Pieczywo pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata miętowa |
25 15
30 10 100 100 |
Zupa krupnik (zawiera seler) Naleśniki z dżemem (zawiera jajko, mąka pszenna) Kompot |
200
150
150 |
Sok naturalny Wafle pszenno-ryżowe Banan |
100 20 50 |
Wt. 2.03 |
Rogal, chleb (mąka pszenna, żytnia) Ser żółty Pomidor Masło (z mleka) Kakao Herbata lipowa |
50
15 15 10 100 100 |
Żurek z makaronem (zawiera seler, śmietana z mleka) Pieczeń rzymska Ziemniaki Buraczki Galaretka |
200
70 100 30 150 |
Kaszka manna z sokiem Jabłko |
150
50
|
Śr. 3.03
|
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi Miód, Serek z łososiem ( z mleka), Ogórek św. Pieczywo pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata koperkowa |
200
15 15 15 50 10 100 |
Zupa ryżowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Pulpet drobiowy w sosie pomidorowym Ziemniaki sur. z selera Kompot |
200
70
100 30 150 |
Jogurt (z mleka) Chrupki kukurydziane Mandarynka
|
115 10 50
|
Czw. 4.03 |
Wędlina wieprzowa, jajko, ogórek św., pomidor Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
50
10 50
100 100 |
Zupa owocowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Gołąbki po meksykańsku Ziemniaki Ogórek kiszony Galaretka |
200
70 100 30 150 |
Ciasto jogurtowe (zawiera jajko, mąka pszenna) Gruszka Herbata malino wa
|
50
50 150 |
Pt. 5.03 |
Pasta z tuńczyka, papryka Serek pomidorowy Pieczywo pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kakao Herbata rumiankowa |
25 15 50 10 100 100 |
Barszcz czerwony (zawiera seler, śmietana z mleka) Łazanki Kompot |
200
150 150 |
Wafelek Jabłko Herbata malinowa |
20 50 150 |
W związku z obowiązkiem stosowania m. in. Przez placówki przedszkolne od dnia 13.12.2014r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówią o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności alergenów lub innych substancji mogących powodować alergię zamieszczamy wykaz 14 alergenów – substancji i produktów powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.Dzieci mogą korzystać z wody mineralnej w miarę potrzeb w ciągu dnia
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w cotygodniowym jadłospisie. Alergeny będą wyszczególnione przez pogrubienie czcionki.
14 alergenów:
77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14