JADŁOSPIS WAŻNY OD 23-27.06.2025r
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
Pn. 23.06 |
Wędlina drobiowa Serek kanapkowy (z mleka) Ogórek kiszony Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
20 20
30 50
5 100 100 |
Kapuśniak sł. (zawiera seler) Racuchy Kompot / Woda mineralna |
200
150 150 |
Bagietka Pasta jajeczna Rzodkiewka Masło Herbata miętowa |
50 20 30 5 150 |
Wt. 24.06 |
Zupa mleczna z pł. ryżowymi Miód, Papryka Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata rumiankowa |
200 30 40 50
5 150 |
Rosół (zawiera seler) Udko z kurczaka Ziemniaki Mizeria Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Kefir owocowy Biszkopty
|
150 20 |
Śr. 25.06
|
Bułka z sezamem, pieczywo mieszane Ser żółty Ogórek św. sałata Masło (z mleka) Kakao Herbata miętowa |
50
20 50 5 100 100 |
Zupa ziemniaczana (zawiera seler, śmietana z mleka) Gulasz wp. Kasza jęczmienna Ogórek kiszony Kompot / Woda mineralna |
200
80 100 40 150 |
Owocowy talerz Chrupki kukurydziane |
100 20 |
Czw. 26.06
|
Wędlina wp., ogórek św., pomidor Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
50
5 50
100 100 |
Zupa brokułowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Spagetti Kompot/Woda mineralna |
200
150 150 |
Arbuz Biszkopty
|
100 20 |
Pt. 27.06 |
Jajko Dżem truskawkowy Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kakao Herbata koperkowa |
60
30 5 50
100 100 |
Zupa pomidorowa z ryżem (zawiera seler) Kostka rybna (limanda) Sur. z kapusty mł. Ziemniaki Kompot / Woda mineralna |
200
80 40 100 150 |
Sok naturalny Wafle pszenno-ryżowe Banan
|
150 10 80
|
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCHNIETOLERANCJE POKARMOWE |
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna, kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2. SKORUPIAKI - BRAK
3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju
5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie
6. SOJA - Grzanki
7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina
8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw
11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
13. ŁUBINY - BRAK
14. MIĘCZAKI - BRAK
77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14