
JADŁOSPIS WAŻNY OD 03 - 07.11.2025r
|
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
|
Pn. 03.11 |
Wędlina drobiowa Serek kanapkowy (z mleka) Ogórek kiszony, papryka Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
20 20
50 50
5 100 100 |
Grochówka (zawiera seler, śmietana z mleka) Leniwe Pierogi Kompot / Woda mineralna |
200
150 150 |
Bagietka Pasta z tuńczyk Rzodkiewka Masło Herbata miętowa |
50 20 40 5 150 |
|
Wt. 04.11 |
Wędlina wp., ser, jajko, rzodkiewka, pomidor, ogórek św, papryka, szczypiorek Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kawa z mlekiem Herbata rumiankowa |
80
5 50 100 100 |
Rosół (zawiera seler) Kotlet pożarski Ziemniaki Marchewka z groszkiem Kompot/Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Kisiel Gruszka |
150 80 |
|
Śr. 05.11
|
Bułka grahamka, pieczywo mieszane Ser żółty Pomidor, rzodkiewka Masło (z mleka) Kakao Herbata miętowa |
50
20 50 5 100 100 |
Zupa ogórkowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Makaron w sosie jogurtowo-truskawkowym Kompot / Woda mineralna |
200
150
150 |
Owocowy talerz Chrupki kukurydziane
|
100 20 |
|
Czw. 06.11
|
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi Miód Papryka, ogórek św. Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata koperkowa |
200
30 50 50
5 150 |
Zupa ziemniaczana (zawiera seler, śmietana z mleka) Gulasz wp. Kasza bulgur Kapusta czerwona Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Ciasto marchewkowe Jabłko Herbata malinowa |
50 80 150 |
|
Pt. 07.11 |
Jajko Pomidor, sałata lodowa Dżem brzoskwiniowy Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kakao Herbata lipowa |
50 40 30 5 50
100 100 |
Zupa selerowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Kostka rybna (mintaj) Ziemniaki sur. z kapusty kiszonej Kompot / Woda mineralna |
200
100 100 40 150 |
Jogurt naturalny / Jogurt owocowy (z mleka) Gruszka Chrupki kukurydziane
|
120
80 10
|
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCHNIETOLERANCJE POKARMOWE |
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna, kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2. SKORUPIAKI - BRAK
3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju
5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie
6. SOJA - Grzanki
7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina
8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw
11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
13. ŁUBINY - BRAK
14. MIĘCZAKI - BRAK

77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14

