
JADŁOSPIS WAŻNY OD 15-19.12.2025r
|
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
|
Pn. 15.12 |
Wędlina drobiowa Serek kanapkowy (z mleka) Ogórek kiszony Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
20 20
30 50
5 100 100 |
Krupnik (zawiera seler) Naleśniki Kompot / Woda mineralna |
200
150 150 |
Bagietka Pasta z suszonych pomidorów Kalarepa Masło Herbata lipowa |
50 20
30 5 150 |
|
Wt. 16.12 |
Rogal, pieczywo mieszane Ser żółty Ogórek św., Masło (z mleka) Kakao Herbata rumiankowa |
50 20 50 5 100 100 |
Zupa nicowa (zawiera seler) Udko drobiowe Ziemniaki Marchewka z groszkiem Kompot/Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Kisiel Gruszka |
150 80
|
|
Śr. 17.12
|
Zupa mleczna z pł. ryżowymi Miód Papryka, pomidor Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata koperkowa |
200
30 60 50
5 150 |
Zupa ziemniaczana (zawiera seler, śmietana z mleka) Gulasz wp. Kasza bulgur Buraczki Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Muffinki czekoladowe Jabłko Herbata malinowa |
50 80 150
|
|
Czw. 18.12
|
Wędlina wp.,ogórek św., pomidor, sałata lodowa Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
50
5 50
100 100 |
Zupa koperkowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Kostka rybna (mintaj) Ziemniaki Sur. z ogórka i marchewki Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Kefir owocowy (z mleka) Chrupki kukurydziane |
120
10
|
|
Pt. 19.12 |
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem Dżem jagodowy Papryka Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kakao Herbata miętowa |
50
30 30 5 50
100 100 |
Barszcz czerwony (zawiera seler, śmietana z mleka) Łazanki Kompot / Woda mineralna |
200
150 150 |
Pierniczki Mandarynka
|
50 80
|
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCHNIETOLERANCJE POKARMOWE |
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna, kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2. SKORUPIAKI - BRAK
3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju
5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie
6. SOJA - Grzanki
7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina
8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw
11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
13. ŁUBINY - BRAK
14. MIĘCZAKI - BRAK

77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14

