Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 18- 22.03.2024

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

18.03

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

 

Kapuśniak kwaśny

(zawiera seler)

Leniwe pierogi

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z tuńczyka

Rzodkiewka

Masło

Herbata miętowa

            

 

50

20

30

5

150

 

 

Wt.

19.03

 

Rogal, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor, sałata lodowa

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata koperkowa

 

50

20

30

5

100

100

 

Rosół

(zawiera seler)

Udko drobiowe

Ziemniaki

Marchewka z groszkiem

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

Kisiel

Gruszka

                       

 

 

150

80

 

 

 

 

Śr.

20.03

 

Zupa mleczna z pł. owsianymi

Miód

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata rumiankowa

200

30

40

50

 

5

150

 

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Spagetti

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

 

Sałatka owocowa

Wafle pszenno-ryżowe

                

 

 

100

30

 

Czw.

21.03

 

 

 

 

 

 

Przedszkole

nieczynne

 

 

 

 

 

 

Pt.

22.03

 

 

 

 

 

 

Przedszkole

nieczynne

 

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-03-18 11:49:00
Ilość wyświetleń: 19672
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej