Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 20-24.09.2021r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

20.09

 

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(zawiera mleka)

Pomidor

Pieczywo pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

20

20

 

20

30

5

100

100

Grochówka

(zawiera seler)

Kiełbasa z grilla

Pieczywo pszenno-żytnie

(zawiera jajko, mąka pszenna)

Ogórek kiszony

Kompot

200

 

70

50

 

 

30

150

 

Sok jabłkowy

Wafelek

Banan

                     

 

100

20

50

 

 

 

Wt.

21.09

Zupa mleczna z makaronem

Miód,

Serek pomidorowy ( z mleka)

Chleb (mąka pszenna, żytnia)

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

Papryka

200

20

20

 

50

5

150

30

 

Zupa nicowa

(zawiera seler)

Udko z kurczaka

Ziemniaki

Bukiet warzyw gotowanych

Kompot

 

200

 

70

100

30

150

 

Galaretka

Gruszka

 

            

 

 

150

50

 

 

 

Śr.

22.09

 

 

Bułka z sezamem, chleb

(mąka pszenna, żytnia)

Ser żółty, ogórek św.

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

 

 

50

 

40

5

100

100

 

 

Zupa krupnik

(zawiera seler)

Naleśniki z dżemem

Kompot

 

200

 

150

150

 

Bagietka pszenna

Pasztet domowy

Ogórek kiszony

Masło (z mleka)

Herbata malinowa

        

 

50

25

20

5

150

 

 

Czw.

23.09

Wędlina wieprzowa, ogórek św., pomidor, sałata

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

50

 

5

50

 

150

150

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pulpet w sosie koperkowym

Kasza jęczmienna

Buraczki

Kompot

200

 

 

70

100

30

150

 

Ciasto marchewkowe

Jabłko

Herbata owocowa

            

 

30

50

150

 

 

Pt.

24.09

Pasta jajeczna, papryka

Dżem jagodowy

Pieczywo pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata miętowa

25

 

20

50

5

100

100

Zupa selerowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Koreczki rybne

Ziemniaki

sur. z kapusty pekińskiej

Kompot

200

 

 

70

100

30

150

 

Jogurt naturalny z owocami (z mleka)

B iszkopty

            

 

 

115

 

10

 

 

 

Alergen

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2021-09-20 13:14:44
Ilość wyświetleń: 9056
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej