Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 17-21.11.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

17.11

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Rzodkiewka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

30

50

 

5

100

100

 

 

Kapuśniak kw.

(zawiera seler)

Makaron z twarogiem

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z tuńczyka

Kalarepa

Masło

Herbata lipowa

          

 

50

20

 

30

5

150

 

 

Wt.

18.11

Rogal, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor, sałata lodowa

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata koperkowa

50

 

20

50

5

100

100

 

Zupa nicowa

(zawiera seler)

Udko drobiowe

Ziemniaki

bukiet warzyw

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

Budyń

Gruszka

             

 

150

80

 

 

 

 

 

Śr.

19.11

 

Zupa mleczna makaronem

Miód

Papryka

Ziarna

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata lipowa

200

30

40

20

50

 

5

150

 

Zupa brokułowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pierś z kurczaka duszona

Kasza bulgur

Buraczki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

 

Owocowy talerz

Biszkopty

 

 

 

100

20

 

 

 

Czw.

20.11

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa owocowa

Gołąbki meksykańskie

Ziemniaki

Ogórek kiszony

Kompot/Woda mineralna

 

200

70

100

40

150

 

 

Babeczki szpinakowe

Jabłko

Herbata malinowa

                 

 

50

80

150

 

 

Pt.

21.11

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Dżem z owoców leśnych

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata rumiankowa

60

 

30

5

50

 

100

100

 

Zupa pomidorowa z ryżem

(zawiera seler)

Koreczki rybne (dorsz)

Ziemniaki

sur. z kiszonej kapusty

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

100

100

40

150

 

Kefir owocowy

(z mleka)

Chrupki kukurydziane

                   

 

 

120

 

10

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-11-17 09:15:16
Ilość wyświetleń: 29273
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej