Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 15-19.09.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

15.09

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

Krupnik

(zawiera seler)

Naleśniki z dżemem

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z suszonych pomidorów

Rzodkiewka

Masło

Herbata miętowa

                

 

50

20

 

30

5

150

 

 

Wt.

16.09

Bułka z sezamem, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

50

 

20

50

5

100

100

 

Zupa ryżowa

(zawiera seler)

Udko drobiowe

Ziemniaki

Mizeria

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

 

Kaszka manna

Jabłko

                     

 

 

150

60

 

 

 

Śr.

17.09

 

Zupa mleczna płatkami owsianymi

Miód,

Papryka, ziarna

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

200

 

30

40

50

 

5

150

 

Zupa brokułowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Makaron z kiełbaską w sosie pomidorowym

Ogórek kiszony

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

80

100

40

150

 

 

Galaretka

Gruszka

                   

 

 

150

80

 

 

 

 

Czw.

18.09

 

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

60

 

5

50

 

100

100

 

Zupa ziemniaczana

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Gulasz wp.

Kasza jęczmienna

kapusta czerwona

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Banan

Chrupki kukurydziane

                    

 

120

 

 

80

10

 

 

 

Pt.

19.09

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Dżem jagodowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata rumiankowa

70

 

30

5

50

 

100

100

Zupa koperkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Filet rybny (limanda)

Ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

100

100

40

150

 

 

Owocowy talerz

Muffinki

           

 

 

80

100

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-09-15 09:42:04
Ilość wyświetleń: 27909
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej