Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 20-24.01.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

20.01

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

Zupa jarzynowa

(zawiera seler)

Makaron z twarogiem

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta jajeczna

Ogórek św.

Masło

Herbata koperkowa

                   

 

50

20

30

5

150

 

 

 

Wt.

21.01

 

Bułka ciabata, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor, sałata lodowa

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

 

50

 

20

50

5

100

100

 

Pomidorowa makaronem

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pulpet w sosie koperkowym

Ziemniaki

Buraczki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

 

Sałatka owocowa

Biszkopty

             

 

 

100

20

 

 

Śr.

22.01

 

Zupa mleczna z pł. ryżowymi

Miód

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata miętowa

200

30

40

50

 

5

150

 

Barszcz czerwony

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kopytka

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

Sok naturalny

Wafle pszenno-ryżowe

Banan

                

 

100

30

80

 

 

 

Czw.

23.01

 

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor, jajko

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa brokułowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kurczak z warzywami

Ryż naturalny

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

100

100

150

 

Ciasto marchewkowe

Jabłko

Herbata owocowa

 

             

 

50

80

150

 

 

 

Pt.

24.01

 

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Dżem jagodowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata koperkowa

 

60

 

30

5

50

 

100

100

 

Zupa ryżowa

(zawiera seler)

Filet rybny (limanda)

Ziemniaki

sur. z ogórka i marchewki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

100

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Banan

Chrupki kukurydziane

                    

 

120

 

 

80

10

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-01-20 10:05:29
Ilość wyświetleń: 24381
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej