Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 05 -09.06.2023r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

05.06

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Pomidor

Pieczywo pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

20

30

5

100

100

 

 

Kapuśniak sł.

(zawiera seler)

Racuchy

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z tuńczyka

Rzodkiewka

Masło

Herbata koperkowa

            

 

50

20

20

5

150

 

 

 

 

 

Wt.

06.06

Zupa mleczna z pł. owsianymi

Miód

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata miętowa

200

20

20

50

 

5

150

 

 

Zupa kalafiorowa

(zawiera śmietanę z mleka)

Kurczak z warzywami

Ryż naturalny

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

150

 

 

Sałatka owocowa

Biszkopty

            

 

 

70

10

 

 

 

Śr.

07.06

 

Rogal, chleb

Ser żółty

Ogórek św.

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

50

20

20

50

 

5

100

100

 

Żurek z makaronem

(zawiera seler)

Pieczeń rzymska

Ziemniaki

Sur. z selera i marchwi

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

30

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Gruszka

Chrupki kukurydziane 

                  

 

120

 

 

50

10

 

Czw.

08.06

 

 

 

 

Boże Ciało

 

 

 

 

 

Pt.

09.06

 

 

 

 

Nieczynne

 

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2023-06-05 08:32:46
Ilość wyświetleń: 15768
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej