Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 6-10.02.2023r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

Pn.

06.02

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

20

30

5

100

100

 

Krupnik

(zawiera seler)

Naleśniki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

150

 

Sok naturalny

Wafle pszenno-ryżowe

Banan

          

 

100

 

50

50

 

 

Wt.

07.02

Zupa mleczna z makaronem

Miód,

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata miętowa

200

 

20

20

50

 

5

150

 

Zupa pomidorowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pieczeń rzymska

Ziemniaki

sur. z selera

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

30

150

 

Kisiel

Jabłko

Herbata owocowa

                 

 

 

150

50

150

 

 

 

Śr.

08.02

 

 

Rogal, chleb

Ser zółty

Ogórek św.

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata koperkowa

 

50

20

20

5

100

100

Zupa neapolitańska

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Jajko w sosie musztardowym

Ziemniaki

sur. z marchewki i jabłka

Kompot/Woda mineralna

200

 

 

70

100

30

150

 

Owocowy talerz

Chrupki kukurydziane

 

            

 

100

10

 

 

 

Czw.

09.02

Dzień Pizzy

Wędlina wp., ogórek św., pomidor, sałata

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

50

 

5

50

 

100

100

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Strogonow

Kasza Kuskus

Fasolka szparagowa

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

70

100

30

150

 

PIZZA

Herbata owocowa

            

 

100

150

 

 

Pt.

10.02

Pasta jajeczna, papryka

Dżem jagodowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata lipowa

50

30

5

50

 

100

100

Zupa ryżowa

(zawiera seler)

Koreczki rybne

Ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

Kompot / Woda mineralna

200

 

70

100

30

150

Jogurt owocowy

(z mleka)

Gruszka

Chrupki kukurydziane

                      

120

 

50

10

 

 

 

Alergen

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2023-02-06 10:15:50
Ilość wyświetleń: 14348
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej