Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 11 15.08.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

11.08

 

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

 

Krupnik

(zawiera seler)

Naleśniki z dżemem

Kompot / Woda mineralna

 

 

 

 

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z suszonych pomidorów

Rzodkiewka

Masło

Herbata rumiankowa

                

 

50

20

 

30

5

150

 

 

 

Wt.

12.08

 

Rogal, pieczywo mieszane

Ser żółty

Ogórek świeży

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata miętowa

 

50

20

50

5

100

100

 

Zupa pomidorowa z ryżem

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pulpet w sosie koperkowym

Ziemniaki

Buraczki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

 

Kisiel

Gruszka

                           

 

 

150

80

 

 

 

Śr.

13.08

 

 

Zupa mleczna pł. ryżowymi

Miód

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbatakoperkowa

 

200

30

40

50

 

5

150

 

Rosół z makaronem

(zawiera seler)

Udko drobiowe

Ziemniaki

Mizeria

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

 

Arbuz

Wafle pszenno-ryżowe

                

 

 

80

20

 

 

 

Czw.

14.08

 

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Makaron z sosem truskawkowym

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

 

150

 

 

Ciasto marchewkowe

Jabłko

Herbata owocowa

              

 

 

50

80

150

 

Pt.

15.08

 

 

 

Przedszkole

nieczynne

 

 

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-08-11 10:29:53
Ilość wyświetleń: 26924
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej