Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 15-19.04.2024r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

15.04

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

5

100

100

 

Krupnik

(zawiera seler)

Placuszki drożdżowe z jabłkami

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

Bagietka

Pasztecik drobiowy

Kalarepa

Masło

Herbata miętowa

     

 

50

20

30

5

150

 

 

Wt.

16.04

Rogal, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor,

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata miętowa

50

20

30

5

100

100

Zupa pomidorowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pulpet w sosie koperkowym

Ziemniaki

Buraczki

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

70

100

40

150

 

Kaszka manna

(na mleku)

Gruszka

                   

 

150

 

80

 

 

 

 

 

Śr.

17.04

 

Zupa mleczna z pł. ryżowymi

Miód,

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata lipowa

200

 

30

40

50

 

5

150

 

Zupa neapolitańska

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Jajko w sosie musztardowym

Ziemniaki

sur. z marchewki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

Owocowy talerz

Biszkopt

              

 

100

20

 

 

 

Czw.

18.04

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa kalafiorowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Filet drobiowy duszony

Kasza bulgur

Sur. z kapusty św.

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

Ciasto marchewkowe

Jabłko

Herbata owocowa

                 

 

50

80

150

 

 

 

Pt.

19.04

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Dżem brzoskwiniowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata rumiankowa

50

 

30

5

50

100

100

 

Zupa ryżowa

(zawiera seler)

Filet rybny (limanda)

Ziemniaki

sur. z ogórka i marchewki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

100

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Gruszka

Chrupki kukurydziane

                  

 

120

 

 

80

10

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-04-15 08:41:18
Ilość wyświetleń: 20112
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej