JADŁOSPIS WAŻNY OD 27.11-01.12.2023r
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
Pn. 27.11 |
Wędlina drobiowa Serek kanapkowy (z mleka) Ogórek kiszony Pieczywo pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
20 20
30 50 5 100 100 |
Kapuśniak kw. (zawiera seler) Racuchy Kompot / Woda mineralna |
200
150 150 |
Sok naturalny Wafle pszenno-ryżowe Banan |
100 30 80 |
Wt. 28.11 |
Bułka grahamka, pieczywo mieszane Ser żółty Pomidor Masło (z mleka) Kakao Herbata miętowa |
50
20 30 5 100 100 |
Rosół (zawiera seler) Udko drobiowe Ziemniaki Marchewka z groszkiem Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Kaszka manna Mandarynka
|
150 50
|
Śr. 29.11
|
Zupa mleczna z makaronem Miód, Serek pomidorowy, Papryka Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata rumiankowa |
200 20 20 30 50
5 150 |
Zupa ziemniaczana (zawiera seler, śmietana z mleka) Gulasz wp. Kasza jęczmienna Ogórek kiszony Kompot/Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Sałatka owocowa Biszkopty
|
100 10
|
Czw. 30.11 |
Wędlina wp., ogórek św., pomidor Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
60
5 50
100 100 |
Zupa brokułowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Makaron pełnoziarnisty w sosie pomidorowym z kiełbaską Kompot / Woda mineralna |
200
150
150 |
Ciasto jogurtowe Jabłko Herbata żurawinowa |
50 80 150 |
Pt. 01.12 |
Pasta z suszonych pomidorów, rzodkiewka Dżem jagodowy Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kakao Herbata lipowa |
20
30 20 5 50
100 100 |
Zupa koperkowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Filet rybny z limandy Ziemniaki Sur. z kapusty pekińskiej Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Jogurt naturalny / Jogurt owocowy (z mleka) Banan Chrupki kukurydziane |
120
80 10
|
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE |
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna, kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2. SKORUPIAKI - BRAK
3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju
5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie
6. SOJA - Grzanki
7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina
8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw
11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
13. ŁUBINY - BRAK
14. MIĘCZAKI - BRAK
77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14