Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 20-24.06.2022r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

20.06

Wędlina drobiowa

Serek pomidorowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

20

30

5

100

100

 

Zupa jarzynowa

(zawiera seler)

Ryż z musem jabłkowym

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasztecik drobiowy

Rzodkiewka

Masło

Herbata owocowa

          

 

50

20

20

5

150

 

 

 

Wt.

21.06

Zupa mleczna z makaronem

Miód,

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata rumiankowa

200

20

20

50

 

5

150

 

 

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Strogonow

Kasza kuskus

Fasolka szparagowa

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

30

150

 

Arbuz

Biszkopty

            

 

 

50

50

 

 

 

 

Śr.

22.06

 

Rogal, chleb

Ser zółty

Pomidor

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata miętowa

50

20

20

50

 

5

100

100

 

Zupa neapolitańska

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Jajko w sosie musztardowym

Ziemniaki

sur. z marchewki i jabłka

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

30

150

 

Galaretka owocowa

(zawiera mleko)

Jabłko

      

 

150

 

50

 

 

 

Czw.

23.06

Wędlina wp., ogórek św., pomidor, szczypiorek, sałata

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

50

 

5

50

 

100

100

 

Grochówka

(zawiera seler)

Makaron z truskawkami

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

150

 

Ciasto marchewkowe

Jabłko

Herbata owocowa

        

 

 

50

50

150

 

 

Pt.

24.06

Pasta jajeczna, pomidor

Dżem

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata koperkowa

50

30

5

50

 

100

100

Zupa ryżowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Filet z ryby

Ziemniaki

sur. z młodej kapusty

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

70

100

30

150

 

Jogurt naturalny

(z mleka)

Banan

Chrupki kukurydziane

              

 

120

 

50

10

 

 

Alergen

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2022-06-20 09:19:04
Ilość wyświetleń: 11506
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej