Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 13-17.05.2024r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

Pn.

13.05

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

Grochówka

(zawiera seler)

Leniwe pierogi

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z tuńczykiem

Kalarepa

Masło

Herbata rumiankowa

          

 

50

20

30

5

150

 

 

Wt.

14.05

Bułka z sezamem, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor, sałata lodowa

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata miętowa

50

 

20

50

5

100

100

Pomidorowa z ryżem

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pulpet w sosie koperkowym

Ziemniaki

Buraczki

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

70

100

40

150

 

Galaretka

Gruszka

                     

 

 

150

80

 

 

 

 

 

Śr.

15.05

 

Zupa mleczna z pł. owsianymi

Miód

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

200

 

30

40

50

 

5

150

 

Barszcz czerwony

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Łazanki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

Owocowy talerz

Biszkopty

          

 

100

20

 

 

Czw.

16.05

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa ziemniaczana

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Gulasz wp.

Kasza bulgur

ogórek kiszony

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

Muffinki

Jabłko

Herbata owocowa

                   

 

50

80

150

 

 

 

Pt.

17.05

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Dżem truskawkowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata rumiankowa

50

 

30

5

50

 

100

100

 

Zupa ryżowa

(zawiera seler)

Koreczki rybne (dorsz)

Ziemniaki

sur. z kapusty mł.

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

100

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Banan

Chrupki kukurydziane

                    

 

120

 

 

80

10

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-05-13 14:38:10
Ilość wyświetleń: 20504
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej