Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 03 - 07.11.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

Pn.

03.11

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony, papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

50

50

 

5

100

100

 

Grochówka

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Leniwe Pierogi

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z tuńczyk

Rzodkiewka

Masło

Herbata miętowa

               

 

50

20

40

5

150

 

 

Wt.

04.11

Wędlina wp., ser, jajko, rzodkiewka, pomidor, ogórek św, papryka, szczypiorek

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata rumiankowa

 

80

 

 

5

50

100

100

 

Rosół

(zawiera seler)

Kotlet pożarski

Ziemniaki

Marchewka z groszkiem

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

 

Kisiel

Gruszka

                   

 

 

150

80

 

 

Śr.

05.11

 

Bułka grahamka, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor, rzodkiewka

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata miętowa

50

 

20

50

5

100

100

 

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Makaron w sosie

jogurtowo-truskawkowym

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

 

150

 

Owocowy talerz

Chrupki kukurydziane

 

 

100

20

 

 

Czw.

06.11

 

Zupa mleczna płatkami ryżowymi

Miód

Papryka, ogórek św.

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

200

 

30

50

50

 

5

150

 

Zupa ziemniaczana

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Gulasz wp.

Kasza bulgur

Kapusta czerwona

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

Ciasto marchewkowe

Jabłko

Herbata malinowa

                

 

50

80

150

 

 

Pt.

07.11

Jajko

Pomidor, sałata lodowa

Dżem brzoskwiniowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata lipowa

50

40

30

5

50

 

100

100

 

Zupa selerowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kostka rybna (mintaj)

Ziemniaki

sur. z kapusty kiszonej

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

100

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Gruszka

Chrupki kukurydziane

 

 

120

 

 

80

10

 

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-11-03 08:35:52
Ilość wyświetleń: 29090
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej