
JADŁOSPIS WAŻNY OD 08 - 12.12.2025r
|
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
|
Pn. 08.12 |
Wędlina drobiowa Serek kanapkowy (z mleka) Ogórek kiszony, rzodkiewka Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
20 20
50 50
5 100 100 |
Zupa jarzynowa (zawiera seler) Ryż z jogurtem naturalnym i musem jabłkowym Kompot / Woda mineralna |
200
150
150 |
Bagietka Pasta z papryki Kalarepa Masło Herbata lipowa |
50 20 30 5 150 |
|
Wt. 09.12 |
Bułka ciabata, pieczywo mieszane Ser żółty Ogórek św., sałata lodowa Masło (z mleka) Kakao Herbata miętowa |
50
20 50 5 100 100 |
Pomidorowa z makaronem (zawiera seler, śmietana z mleka) Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym Ziemniaki Buraczki Kompot/Woda mineralna |
200
70
100 40 150 |
Kaszka manna Banan |
150 80
|
|
Śr. 10.12
|
Zupa mleczna z makaronem Miód Papryka, marchewka Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata rumiankowa |
200 20 50 50
5 150 |
Barszcz czerwony (zawiera seler, śmietana z mleka) Kopytka Sur. z kiszonej kapusty Kompot / Woda mineralna |
200
100 40 150 |
Sałatka owocowa Biszkopty |
80 30 |
|
Czw. 11.12
|
Wędlina wp., pomidor, ogórek św. Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
60
5 50
100 100 |
Zupa kalafiorowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Kurczak w sosie serowo-szpinakowym Makaron razowy Marchewki mini Kompot / Woda mineralna |
200
80
100 40 150 |
Gofry Jabłko
|
150 60 |
|
Pt. 12.12 |
Jajko Dżem z owoców leśnych Papryka, rzodkiewka Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kakao Herbata lipowa |
50
30 5 50
100 100 |
Zupa ryżowa (zawiera seler) Filet z ryby Ziemniaki Sur. z kap. pekinskiej Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Jogurt naturalny / Jogurt owocowy (z mleka) Banan Chrupki kukurydziane |
120
80 10
|
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCHNIETOLERANCJE POKARMOWE |
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna, kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2. SKORUPIAKI - BRAK
3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju
5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie
6. SOJA - Grzanki
7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina
8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw
11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
13. ŁUBINY - BRAK
14. MIĘCZAKI - BRAK

77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14

