Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 26-30.09.2022r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

Pn.

26.09

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

20

30

5

100

100

 

Grochówka

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Makaron z truskawkami

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

Bagietka

Pasztecik drobiowyRzodkiewka

Masło

Herbata miętowa

            

 

50

20

20

5

150

 

 

Wt.

27.09

Rogal, chleb

Ser zółty

Pomidor, sałata lodowa

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

50

20

20

50

 

5

100

100

 

Rosół

(zawiera seler)

Kotlet pożarski

Ziemniaki

Mizeria

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

30

150

 

Budyń

(zawiera mleko)

Jabłko

                 

 

150

 

50

 

 

Śr.

28.09

 

Zupa mleczna z makaronem

Miód,

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

200

20

20

50

 

5

150

 

Barszcz ukraiński

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kopytka

sur. z kapusty kisz.

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

70

100

30

150

 

Sok naturalny

Wafle pszenno - ryżowe

Banan

              

 

100

50

50

 

 

 

Czw.

29.09

Wędlina wp., ogórek św., pomidor, sałata

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

50

 

5

50

 

100

100

Zupa kalafiorowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Gulasz wp.

Kasza jęczmienna

Ogórek kisz.

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

70

100

30

150

 

Jogurt naturalny / jogurt owocowy

(z mleka)

Gruszka

Chrupki kukurydziane

                      

 

120

 

 

50

10

 

 

 

Pt.

30.09

Jajko papryka

(z mleka)

Dżem

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata lipowa

50

 

30

5

50

 

100

100

 

Zupa selerowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Koreczki rybne w sosie greckim

Ziemniaki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

 

100

150

 

Gofry

Jabłko

Herbata malinowa

             

 

50

50

150

 

 

Alergen

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2022-09-26 09:08:29
Ilość wyświetleń: 12703
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej