JADŁOSPIS WAŻNY OD 20-24.06.2022r
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
Pn. 20.06 |
Wędlina drobiowa Serek pomidorowy (z mleka) Ogórek kiszony Pieczywo pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
20 20
20 30 5 100 100 |
Zupa jarzynowa (zawiera seler) Ryż z musem jabłkowym Kompot / Woda mineralna |
200
150 150 |
Bagietka Pasztecik drobiowy Rzodkiewka Masło Herbata owocowa |
50 20 20 5 150 |
Wt. 21.06 |
Zupa mleczna z makaronem Miód, Papryka Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata rumiankowa |
200 20 20 50
5 150
|
Zupa ogórkowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Strogonow Kasza kuskus Fasolka szparagowa Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 30 150 |
Arbuz Biszkopty
|
50 50
|
Śr. 22.06
|
Rogal, chleb Ser zółty Pomidor Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kakao Herbata miętowa |
50 20 20 50
5 100 100 |
Zupa neapolitańska (zawiera seler, śmietana z mleka) Jajko w sosie musztardowym Ziemniaki sur. z marchewki i jabłka Kompot/Woda mineralna |
200
70 100 30 150 |
Galaretka owocowa (zawiera mleko) Jabłko |
150
50 |
Czw. 23.06 |
Wędlina wp., ogórek św., pomidor, szczypiorek, sałata Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
50
5 50
100 100 |
Grochówka (zawiera seler) Makaron z truskawkami Kompot / Woda mineralna |
200
150 150 |
Ciasto marchewkowe Jabłko Herbata owocowa
|
50 50 150 |
Pt. 24.06 |
Pasta jajeczna, pomidor Dżem Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kakao Herbata koperkowa |
50 30 5 50
100 100 |
Zupa ryżowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Filet z ryby Ziemniaki sur. z młodej kapusty Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 30 150 |
Jogurt naturalny (z mleka) Banan Chrupki kukurydziane |
120
50 10
|
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE |
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna, kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2. SKORUPIAKI - BRAK
3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju
5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie
6. SOJA - Grzanki
7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina
8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw
11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
13. ŁUBINY - BRAK
14. MIĘCZAKI - BRAK
77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14