Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 16-20.12.2024r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

16.12

Wędlina drobiowa

Twarożek

(z mleka)

Pomidor

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

5

100

100

 

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Racuchy

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z suszonych pomidorów

Rzodkiewka

Masło

Herbata miętowa

         

 

50

20

 

30

5

150

 

 

Wt.

17.12

 

Rogal, pieczywo mieszane

Ser żółty

Ogórek św.

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

 

50

20

30

5

100

100

Zupa pomidorowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pulpet w sosie koperkowym

Ziemniaki

Buraczki

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

70

100

40

150

 

Owocowy talerz

Biszkopty

 

             

 

100

10

 

 

 

 

Śr.

18.12

 

Zupa mleczna z makaronem

Miód,

Pomidor

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata lipowa

200

30

40

50

 

5

150

 

Zupa ziemniaczana

(zawiera seler)

Strogonow

Kasza kuskus

Fasolka szparagowa

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

Budyń

Jabłko

 

                 

 

 

150

80

 

 

 

 

 

Czw.

19.12

 

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa ryżowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Filet rybny (limanda)

Ziemniaki

sur. z kapusty pekińskiej

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

100

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Chrupki kukurydziane

              

 

120

 

 

80

10

 

 

 

Pt.

20.12

 

Jajko, papryka

Dżem brzoskwiniowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata rumiankowa

 

50

 

30

5

50

100

100

 

Barszcz czerwony

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Łazanki

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

Ciasto czekoladowe

Mandarynka

Herbata owocowa

                   

 

50

150

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-12-16 09:38:05
Ilość wyświetleń: 23926
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej