Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 08 - 12.12.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

  Pn.

08.12

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony, rzodkiewka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

50

50

 

5

100

100

 

Zupa jarzynowa

(zawiera seler)

Ryż z jogurtem naturalnym

i musem jabłkowym

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

 

150

 

Bagietka

Pasta z papryki

Kalarepa

Masło

Herbata lipowa

               

 

50

20

30

5

150

 

 

 

Wt.

09.12

 

Bułka ciabata, pieczywo mieszane

Ser żółty

Ogórek św., sałata lodowa

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata miętowa

 

50

 

20

50

5

100

100

 

Pomidorowa z makaronem

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym

Ziemniaki

Buraczki

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

70

 

100

40

150

 

 

Kaszka manna

Banan

                  

 

 

150

80

 

 

 

Śr.

10.12

 

 

Zupa mleczna makaronem

Miód

Papryka, marchewka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata rumiankowa

 

200

20

50

50

 

5

150

 

Barszcz czerwony

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kopytka

Sur. z kiszonej kapusty

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

100

40

150

 

 

Sałatka owocowa

Biszkopty

                      

 

 

80

30

 

 

 

Czw.

11.12

 

 

Wędlina wp., pomidor, ogórek św.

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

60

 

5

50

 

100

100

 

Zupa kalafiorowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kurczak w sosie serowo-szpinakowym

Makaron razowy

Marchewki mini

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

80

 

100

40

150

 

 

Gofry

Jabłko

 

 

 

150

60

 

 

 

Pt.

12.12

 

Jajko

Dżem z owoców leśnych

Papryka, rzodkiewka

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata lipowa

 

50

 

30

5

50

 

100

100

 

Zupa ryżowa

(zawiera seler)

Filet z ryby

Ziemniaki

Sur. z kap. pekinskiej

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Banan

Chrupki kukurydziane

              

 

120

 

 

80

10

 

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-12-08 10:11:03
Ilość wyświetleń: 29648
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej