Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 03 - 07.02.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

03.02

 

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

20

20

 

30

30

5

100

100

 

 

Kapuśniak sł.

(zawiera seler)

Ryż z musem jabłkowym i jogurtem

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

150

 

150

 

 

Bagietka

Pasztecik

Rzodkiewka

Masło

Herbata miętowa

         

 

 

50

20

30

5

150

 

 

 

Wt.

04.02

 

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi

Miód

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

 

200

 

20

30

50

 

5

150

 

 

Żurek z makaronem

(zawiera seler)

Pieczeń rzymska

Ziemniaki

Sur. z selera i marchwi

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

70

100

40

150

 

 

Sałatka owocowa

Biszkopty

 

            

 

 

100

10

 

 

 

 

Śr.

05.02

 

 

Rogal, pieczywo mieszane

Ser żółty

Ogórek św., sałata

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

 

50

 

20

40

5

100

100

 

Zupa nicowa

(zawiera seler)

Kotlet pożarski

Ziemniaki

Marchewka z groszkiem

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

 

Kisiel

Gruszka

                      

 

 

150

30

 

 

 

 

Czw.

06.02

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

50

 

5

50

 

100

100

 

 

Barszcz czerwony

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Łazanki

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

 

150

150

 

 

 

Gofry (z mleka)

Jabłko

Herbata owocowa

            

 

 

50

80

150

 

 

 

Pt.

07.02

 

 

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Dżem jagodowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata lipowa

 

40

 

30

5

50

 

100

100

 

Zupa selerowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Filet rybny (limanda)

Ziemniaki

Sur. z kapusty kiszonej

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

80

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Banan

Chrupki kukurydziane

                    

 

120

 

 

80

10

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie

6. SOJA - Grzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-02-03 09:07:15
Ilość wyświetleń: 24650
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej