Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 05 - 09.05.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

05.05

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

 

Kapuśniak słodki

(zawiera seler)

Leniwe pierogi

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

150

150

 

 

Bagietka

Pasztecik

Rzodkiewka

Masło

Herbata rumiankowa

           

 

 

50

20

30

5

150

 

 

 

Wt.

06.05

 

Bułka z sezamem, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

 

50

 

20

50

5

100

100

 

Zupa nicowa

(zawiera seler)

Udko drobiowe

Ziemniaki

Bukiet warzyw

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

 

Owocowy talerz

Biszkopty

             

 

 

100

20

 

 

 

Śr.

07.05

 

 

Zupa mleczna pł. ryżowymi

Miód

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

 

200

30

40

50

 

5

150

 

 

Barszcz czerwony

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Łazanki

Kompot/Woda mineralna

 

 

200

 

 

150

150

 

 

Galaretka

Gruszka

 

               

 

 

150

80

 

 

 

 

 

Czw.

08.05

 

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa ziemniaczana

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Gulasz wp.

Kasza jęczmienna

Sur. z ogórka i marchewki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

 

Drożdżowe warkocze

Jabłko

Herbata malinowa

                  

 

 

50

80

150

 

 

 

Pt.

09.05

 

Pasta z suszonych pomidorów

Dżem jagodowy

Papryka

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata rumiankowa

 

60

30

30

5

50

 

100

100

 

 

Zupa koperkowa

(zawiera seler)

Koreczki rybne (mintaj) w sosie greckim

Ziemniaki

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

100

 

100

150

 

 

Kefir owocowy

Chrupki kukurydziane

 

              

 

 

 

150

10

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-05-05 10:58:58
Ilość wyświetleń: 25930
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej