JADŁOSPIS WAŻNY OD 05 -09.06.2023r
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
Pn. 05.06 |
Wędlina drobiowa Serek kanapkowy (z mleka) Pomidor Pieczywo pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
20 20
20 30 5 100 100 |
Kapuśniak sł. (zawiera seler) Racuchy Kompot / Woda mineralna |
200
150 150 |
Bagietka Pasta z tuńczyka Rzodkiewka Masło Herbata koperkowa |
50 20 20 5 150
|
Wt. 06.06 |
Zupa mleczna z pł. owsianymi Miód Papryka Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata miętowa |
200 20 20 50
5 150
|
Zupa kalafiorowa (zawiera śmietanę z mleka) Kurczak z warzywami Ryż naturalny Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 150 |
Sałatka owocowa Biszkopty |
70 10 |
Śr. 07.06
|
Rogal, chleb Ser żółty Ogórek św. Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kakao Herbata rumiankowa |
50 20 20 50
5 100 100 |
Żurek z makaronem (zawiera seler) Pieczeń rzymska Ziemniaki Sur. z selera i marchwi Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 30 150 |
Jogurt naturalny / Jogurt owocowy (z mleka) Gruszka Chrupki kukurydziane |
120
50 10 |
Czw. 08.06 |
|
|
Boże Ciało |
|
|
|
Pt. 09.06 |
|
|
Nieczynne |
|
|
|
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE |
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna, kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2. SKORUPIAKI - BRAK
3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju
5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie
6. SOJA - Grzanki
7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina
8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw
11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
13. ŁUBINY - BRAK
14. MIĘCZAKI - BRAK
77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14