Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 29.09-03.10.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

29.09

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

Kapuśniak sł.

(zawiera seler)

Ryż z musem jabłkowym

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z tuńczyka

Rzodkiewka

Masło

Herbata koperkowa

               

 

50

20

30

5

150

 

 

 

Wt.

30.09

Bułka grahamka, pieczywo mieszane

Ser żółty

Ogórek św., sałata

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata miętowa

50

 

20

50

5

100

100

Zupa pomidorowa z makaronem

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kotlet mielony

Ziemniaki

Buraczki

Kompot/Woda mineralna

200

 

 

 

70

100

40

150

 

 

Galaretka

Gruszka

                    

 

 

150

80

 

 

 

Śr.

01.10

 

Wędlina wp., pomidor, ogórek św.,

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

60

 

5

50

 

100

100

Zupa neapolitańska

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Jajko w sosie musztardowym

Ziemniaki

Sur. z marchewki

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

80

100

40

150

 

Ślimaczki drożdżowe z jabłkiem

Herbata malinowa

                    

 

50

 

150

 

 

 

 

Czw.

02.10

 

Zupa mleczna płatkami ryżowymi

Miód

Papryka, ziarna

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

200

 

30

40

50

 

5

150

 

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Strogonow

Kasza kuskus

Fasolka szparagowa

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

 

Owocowy talerz

Biszkopty

             

 

 

80

30

 

 

Pt.

03.10

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Dżem truskawkowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata z cytryną

70

 

30

5

50

 

100

100

 

Zupa ryżowa

(zawiera seler)

Filet rybny (limanda)

Ziemniaki

Sur. z kapusty pekińskiej

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

100

100

40

150

 

Kefir owocowy

(z mleka)

Chrupki kukurydziane

                

 

150

 

10

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-09-29 10:11:58
Ilość wyświetleń: 28528
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej