Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 14-18.04.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

14.04

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

Barszcz ukraiński

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Ryż z musem jabłkowym

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z papryki

Rzodkiewka

Masło

Herbata lipowa

             

 

50

20

 

30

5

150

 

 

 

Wt.

15.04

 

Bułka ciabata, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor,

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

 

50

 

20

50

5

100

100

 

Zupa pomidorowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pulpet w sosie koperkowym

Ziemniaki

sur. z ogórka i marchewki

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

 

Owocowy talerz

Biszkopty

                

 

 

100

20

 

 

Śr.

16.04

 

Zupa mleczna pł. ryżowymi

Miód,

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata koperkowa

200

30

40

50

 

5

150

 

Zupa brokułowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kurczak z warzywami

Ryż naturalny

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

150

 

 

Budyń

Gruszka

                  

 

 

150

80

 

 

 

 

 

Czw.

17.04

 

 

Wędlina wp., jajko, ogórek św., pomidor, sałata lodowa

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

50

 

5

50

 

100

100

 

Żurek z makaronem

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Pieczeń rzymska

Ziemniaki

sur. z selera

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

70

100

40

150

 

 

Muffinki

Jabłko

Herbata malinowa

          

 

 

50

80

150

 

 

 

 

Pt.

18.04

 

Pasta marchewkowa

Dżem truskawkowy

Papryka

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata lipowa

 

50

30

30

5

50

 

100

100

 

Zupa ryżowa

(zawiera seler)

Koreczki rybne (mintaj)

Ziemniaki

sur. z kiszonej pekińskiej

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

100

100

40

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Gruszka

Chrupki kukurydziane

                      

 

120

 

 

80

10

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-04-14 09:53:56
Ilość wyświetleń: 25624
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej