Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 25-29.08.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

25.08

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

30

50

 

5

100

100

 

Kapuśniak sł.

(zawiera seler)

Placki z cukinii

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

150

150

 

Bagietka

Pasta z papryki

Rzodkiewka

Masło

        Herbata koperkowa   

 

50

20

30

5

150

 

 

Wt.

26.08

Bułka ciabata, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor, sałata lodowa

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata rumiankowa

50

 

20

50

5

100

100

 

Zupa nicowa

(zawiera seler)

Udko drobiowe

Ziemniaki

Mizeria

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

 

Sałatka owocowa

Biszkopty

                

 

 

100

20

 

 

Śr.

27.08

 

Zupa mleczna pł. owsianymi

Miód,

Papryka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata miętowa

200

30

40

50

 

5

150

Zupa neapolitańska

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Jajko w sosie musztardowym

Ziemniaki

sur. z marchewki i jabłka

Kompot / Woda mineralna

200

 

 

80

 

100

150

 

Drożdżówka

Jabłko

Herbata malinowa

                

 

50

80

150

 

 

Czw.

28.08

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Spagetti

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

150

150

 

 

Galaretka

Gruszka

                       

 

 

150

80

 

 

Pt.

29.08

Jajko

Dżem jagodowy

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata koperkowa

60

30

5

50

 

100

100

 

Zupa selerowa

(zawiera seler)

Kostka rybna (mintaj)

Ziemniaki

sur. z kapusty pekińskiej

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

100

100

40

150

 

Kefir owocowy

(z mleka)

Chrupki kukurydziane

          

 

 

150

 

10

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-08-25 08:35:48
Ilość wyświetleń: 27386
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej