Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

JADŁOSPIS WAŻNY OD 24-28.11.2025r

 

 

Śniadanie

g

Obiad

g

Podwieczorek

g

 

 

 

Pn.

24.11

Wędlina drobiowa

Serek kanapkowy

(z mleka)

Ogórek kiszony,

Rzodkiewka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

20

20

 

20

20

50

 

5

100

100

 

 

Barszcz czerwony

(zawiera seler)

Łazanki

Kompot / Woda mineralna

 

 

200

 

150

150

 

 

Bagietka

Pasta jajeczna

Kalarepa

Masło

Herbata lipowa

           

 

 

50

20

30

5

150

 

 

Wt.

25.11

Zupa mleczna pł. ryżowymi

Miód,

Papryka, marchewka

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Masło (z mleka)

Herbata miętowa

200

30

50

50

 

5

150

 

Żurek z makaronem

(zawiera seler)

Pieczeń rzymska

Ziemniaki

sur. z selera

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

70

100

40

150

 

 

Kisiel

Gruszka

                  

 

 

150

80

 

 

 

Śr.

26.11

 

 

Bułka grahamka, pieczywo mieszane

Ser żółty

Pomidor, sałata

Masło (z mleka)

Kakao

Herbata koperkowa

 

50

 

20

50

5

100

100

 

Zupa pneapolitańska

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Jajko w sosie musztardowym

Ziemniaki

sur. z marchewki i jabłka

Kompot/Woda mineralna

 

200

 

 

80

100

40

150

 

 

Sok naturalny

Wafle pszenno-ryżowe

Banan

              

 

 

150

10

80

 

 

 

Czw.

27.11

 

 

Wędlina wp., ogórek św., pomidor

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kawa z mlekiem

Herbata z cytryną

 

50

 

5

50

 

100

100

 

Zupa ogórkowa

(zawiera seler, śmietana z mleka)

Kurczak z warzywami

Ryż pełnoziarnisty

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

 

100

100

150

 

Drożdżowe warkocze z twarogiem

Jabłko

       Herbata owocowa                                  

 

50

 

60

150

 

 

 

 

Pt.

28.11

 

Jajko

Papryka, rzodkiewka

Dżem z czarnej porzeczki

Masło (z mleka)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie

Kakao

Herbata koperkowa

 

60

60

20

5

50

 

100

100

 

Zupa koperkowa

(zawiera seler)

Filet rybny (limanda)

Sur. z ogórka i marchewki

Ziemniaki

Kompot / Woda mineralna

 

200

 

80

40

100

150

 

Jogurt naturalny /

Jogurt owocowy

(z mleka)

Mandarynka

Chrupki kukurydziane

 

              

 

120

 

 

80

10

 

 

 

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH

NIETOLERANCJE POKARMOWE 

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENMąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna,  kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. SKORUPIAKI - BRAK

3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny

4. RYBYryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne:  tuńczyk w oleju

5. ORZESZKI ZIEMNEMasło arachidowe, bakalie

6. SOJAGrzanki

7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina

8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina

10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw

11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

13. ŁUBINY - BRAK

14. MIĘCZAKI - BRAK

 

 

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2025-11-24 09:18:20
Ilość wyświetleń: 29389
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej