JADŁOSPIS WAŻNY OD 16-20.12.2024r
|
Śniadanie |
g |
Obiad |
g |
Podwieczorek |
g |
Pn. 16.12 |
Wędlina drobiowa Twarożek (z mleka) Pomidor Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
20 20
30 50 5 100 100 |
Zupa ogórkowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Racuchy Kompot/Woda mineralna |
200
150 150 |
Bagietka Pasta z suszonych pomidorów Rzodkiewka Masło Herbata miętowa
|
50 20
30 5 150 |
Wt. 17.12 |
Rogal, pieczywo mieszane Ser żółty Ogórek św. Masło (z mleka) Kakao Herbata rumiankowa |
50 20 30 5 100 100 |
Zupa pomidorowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Pulpet w sosie koperkowym Ziemniaki Buraczki Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Owocowy talerz Biszkopty
|
100 10
|
Śr. 18.12
|
Zupa mleczna z makaronem Miód, Pomidor Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Masło (z mleka) Herbata lipowa |
200 30 40 50
5 150 |
Zupa ziemniaczana (zawiera seler) Strogonow Kasza kuskus Fasolka szparagowa Kompot / Woda mineralna |
200
70 100 40 150 |
Budyń Jabłko
|
150 80
|
Czw. 19.12
|
Wędlina wp., ogórek św., pomidor Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kawa z mlekiem Herbata z cytryną |
50
5 50
100 100 |
Zupa ryżowa (zawiera seler, śmietana z mleka) Filet rybny (limanda) Ziemniaki sur. z kapusty pekińskiej Kompot / Woda mineralna |
200
100 100 40 150 |
Jogurt naturalny / Jogurt owocowy (z mleka) Chrupki kukurydziane
|
120
80 10
|
Pt. 20.12 |
Jajko, papryka Dżem brzoskwiniowy Masło (z mleka) Pieczywo mieszane pszenno-żytnie Kakao Herbata rumiankowa |
50
30 5 50 100 100 |
Barszcz czerwony (zawiera seler, śmietana z mleka) Łazanki Kompot/Woda mineralna |
200
150 150 |
Ciasto czekoladowe Mandarynka Herbata owocowa
|
50 150 |
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCHNIETOLERANCJE POKARMOWE |
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
Poniżej wymienione są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”:
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN - Mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kasza jęczmienna, kuskus, makaron, bułka tarta, kawa zbożowa, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2. SKORUPIAKI - BRAK
3. JAJA - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY - ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju
5. ORZESZKI ZIEMNE - Masło arachidowe, bakalie
6. SOJA - Grzanki
7. MLEKO - Mleko, masło, jogurt, ser żółty, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, budyń, wędlina
8. ORZECHY - Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
9. SELER - Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
10. GORCZYCA - Musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw
11. NASIONA SEZAMU - Ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
12. DWUTLENEK SIARKI - Owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
13. ŁUBINY - BRAK
14. MIĘCZAKI - BRAK
77-320 Przechlewo
oś. Juźkowa 14